top of page

Да преборим акнето!

Актуализирано: 10.02.2019 г.

Започва с пубертета, уж ще мине, но не минава...и така понякога го влачим с години...А бихме могли да се отървем от досадното акне с помощта на ароматерапията, при това доста успешно.Вие не сте единствените, 80% от младежите, било момчета или момичета, имат акнеична кожа. Акнето засяга и хората в зряла възраст, между 25 и 40 години, около 25% от тях също страдат от него. Причините могат да бъдат както хормонални, така и генетични, но причината може да са и стреса, лошата хигиена на живот, неправилното хранене, тютюнопушенето, недоспиването, преумората.


Какви базови и етерични масла са подходящи, ако имаме акне ?

Като база ви съветваме да използвате масло от жожоба, то подсилва действието на етеричните масла, с които се комбинира.

Приятели на мазната и акнеична кожа са следните етерични масла:


- #чаеното #дърво заема почитното място, то е от малкото масла, които може да си позволите да нанесете чисто веднага щом усетите, че пъпката избива. То е антибактериално, противовъзпалително, цикатризиращо и имуностимулиращо...идеалното масло при проблемна кожа.


- маслото от #розмарин #вербенон - пречиства и оздравява кожата, да не се използва чисто, защото е доста силно.


- #лютива #мента - антисептична, охлаждаща, изключително подходяща при борба с пъпките и несъвършенствата по кожата.


- #лимонена #трева - успешно третира пъпките и черните точки, тук обаче внимавайте, нанасяйте винаги разредено; това масло е антисептично, анти-инфекциозно, цикатризиращо, антибактериално, то подсилва действието на чаеното дърво.


Към всяка една рецепта за акне може да се добави и етерично масло от лавандула, за да съкратите процеса на цикатризиране на кожата и да предотвратите появата на белези.


Сами ще се убедите, че ароматерапията действа, а резултатите са наистина впечатляващи.

100 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page