top of page

ФИЗИОЛОГИЯ И АРОМАТЕРАПИЯ НА СЪНЯ

Нашият ден зависи от нощта!

Много хора ще се съгласят с тази фраза. Сънят е едно от най-важните неща за всеки човек, за съжаление го оценяваме едва когато го изгубим...


Много от вас със сигурност се питат дали може да се направи нещо, от гледна точка на ароматерапията, и отговорът е - ДА, МОЖЕ ПОНЕ ДА СЕ ОПИТА!


Редица лекари и учени са фокусирали своето внимание върху тази важна физиологична потребност на човека. Направени са редица проучвания, изпитания в тази насока...има и много неща, които ще останат неразгадани...


Какво е сън?

Това е естествено повтарящо се състояние на ума, което се характеризира с променено съзнание, потискане на почти всички волеви мускули и значително намаляване на нашите взаимодействия със заобикалящата ни среда.

Друга важна особеност е, че продължителността на съня е индивидуална, дори някои учени смятат, че тя е генетично предопределена.


ЧРЕЗ СЪНЯ:

- възстановяваме нашата физика

- възстановяваме нашата психика

- тялото се самолекува


ВАЖНО Е КОЛИЧЕСТВОТО, НО И КАЧЕСТВОТО НА СЪНЯ - /1/3 от живота ни минава в сън/:

  • без сън някои животни умират след 12-20 дни;

  • без сън се променя нашето поведение;

  • без добър сън ставаме сънливи и изпитваме неустоима нужда от него.

В следващото видео ще разберете малко повече за това, какво бихте могли да направите, за да подобрите своя сън с помощта на ароматерапията. Има доста успешни комбинации, които може и сами до модулирате според вашето желание, вкус и интуиция.


Кои са етеричните масла на съня? Има много, но сред моите любими са: бергамот, мандарина, сладък портокал, петигрен бигарад или петигрен мандарина, нероли, лавандула и лавандин, ароматна върбинка, римска лайка, сладка майорана, иланг-иланг, равинтсара, копайба, сантал австралийски, роза дамасцена...


Пожелавам ви приятно гледане!

Ароматните молекули могат да бъдат спътник и помощник за вашата красота, емоционално и физическо здраве. Пак напомням, ползвайте етеричните масла отговорно и осъзнато!


Нашите съвети не заменят лекарското мнение!


Ако се интересувате от етеричните масла и искате да се научите да приготвяте смеси за различни ваши нужди и проблеми, заповядайте при нас!


Ние провеждаме редица обучения, семинари, ателиета, на които подробно разглеждаме различните етерични масла.


При нас може да видите всяко едно масло "на живо", може да усетите неговия аромат, може да получите компетентен съвет и мнение за всичко, което ви вълнува.Очакваме в новия ни "ЦЕНТЪР ПО АРОМАТЕРАПИЯ" в София, на "Джеймс Баучер" №2, София.

238 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page