top of page

ДЕТОКС, ДЕТОКС, ДЕТОКС...

Пролетта е времето, когато ще може да направите нещо важно за вашето тяло и целия си организъм...да ги разтоварите от натрупаните през зимата токсини, да направите "голямото пролетно почистване" на органите си !



Защо не трябва да пренебрегваме детоксикиращия режим ?

Обикновено "#детокса" или разтоварването на организма се извършва чрез така наречените отделителни органи - #бъбреци, #черен #дроб, #бял #дроб, #черва, #кожа, #лимфа... Те непрекъснато се грижат за преработка и извеждане на токсините от нашето тяло, и е нормално, в определен период от годината да се пренатоварят и да започнат да се "задъхват".

А всичко това има и външни прояви: #умора, #раздразнителност, #акне, #пърхут, а на по-късен етап, след някоя друга година... и #цистит, #артрит, #стомашни #киселини, хронично #възпаление на #червата.


Отделете 15-20 дни, по два пъти в годината, за да направите #детоксикираща #програма, а тялото ви ще ви се отблагодари за това !

Тук трябва да отбележим, че по време на бременността и кърменето, както и при крехко здравословно състояние, а също така при много възрастни хора и малки деца ДЕТОКС НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА!


Има различни методи за детокс на организма, но ние ще се спрем на детоксикацията чрез #етерични масла и #хидролати.

И не забравяйте, яжте балансирано, пийте много вода и чай!



Детокс чрез хидролати: част от хидролатотерапията, малко позната за момента у нас...


Ето един малък списък на хидролатите, които са подходящи за детокс:

- Хидролат хвойна - Juniperus communis - активира бъбречната функция, има диуретични свойства, спомага организма да не задържа излишна вода...

- Хидролат розмарин вербенон - Rosmarinus officinalis CT verbénone - стимулира функцията на черния дроб и жлъчката, предпазва и регенерира черния дроб...

- Хидролат Салвия - пречиства кожата, регулира изпотяването, спомага за регулирането на хормоналния баланс...

- Хидролат Естрагон - улеснява храносмилането, успокоява спазмите и газовете в корема, премахва възпалението в червата...


Очаквайте продължение: Детокс с етерични масла...

Детокс на кожата

Маска с глина, глина за пиене

Детокс на съзнанието

Детокс на организма

67 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page