Аромазон.БГ - Етеричното масло от лютива мента, как и за какво? - част 2

Както ви обещахме в част 1, ето няколко насоки, в които етеричното масло от лютива мента би било полезно:

При проблеми с раздразненото дебело черво: препоръчва се перорален прием на етерично масло от мента пиперита, в гастрорезистентни капсули по 2 пъти на ден за 4 седмици, след консултация с лекар или ароматерапевт.

Изследване на Г.Капело, през 2007 г., доказва, че приемът на 225 мг мента в капсула, по 2 пъти на ден, в продължение на 4 седмици, 1 час преди хранене е повлияло благоприятно и намалило значително болката, подутия корем, диарията или запека, както и останалите симптоми свързани с това състояние.Разбира се, етеричното масло в капсулите не трябва да е чисто, то трябва да се разреди или с базово масло, или с суха субстанция, която да фиксира маслото.
 

При сенна хрема: етеричното масло от мента, комбинирано с други масла като #евкалипт #радиата, евкалипт #ментол, литцея /вид #върбинка/, е добро решение при симптоми свързани с алергични #ринити и алергии към полени и треви.

През пролетта се обострят респираторните алергии, хората страдащи от тях не могат да си намерят място, заради течащия нос, сърбежите в очите и ноздрите, затруднения с дишането и др.Комбинирано с масло от естрагон и масло от римска лайка, етеричното масло от мента пиперита ще бъде добра комбинация за облекчаване на алергичните симптоми.
 

SOS аптечка: и в нея етеричното масло от мента е едно от маслата от първа необходимост.

То ще ви помогне при пътуване: ще ви освежи, ако ви се дости докато шофирате, ще намали главоболието, ще обезболи навехнатия глезен, ще ви помогне да се концентрирате...Напомняме, че те трябва да се ползва от деца до 6 години, от бременни и кърмещи жени, от хора с епилепсия.
 
Преди всяка употреба направете тест за поносимост в свивката на лакътя, ако няма реакция тогава продължете да го ползвате.
 

При ароматен протокол за детоксикация на организма ментата отново е едно от маслата, които ще са ви необходими...

...наред някое или някои от следните етерични масла: #кервиз, #девесил, #розмарин #вербенон, #гренландски #рододендрон, #морков семе, #лимон...Комбинацията от етерични масла забързва метаболитните процеси в организма и помага на елиминаторните органи да изхвърлят токсините и шлаките.Разбира се това не е самоцел и не се прави ей така, когато ни хрумне. За да има ефект е добре за се консултирате със специалист по хранене или с вашия терапевт.
 
За етеричното масло от лютива мента може да пишем много, може да напишем цяла книга, ако трябва да сме изчерпателни и да разкажем в детайли за нейните свойства, състав и благоприятен ефект, както и за нейните противопоказания.
 

Ползвайте масла с мярка и познание!

Очаквайте новата ни статия съвсем скоро...

А, за да сте първите, които ще прочетат новините от нашия блог се абонирайте за бюлетина ни!
 

    560
    8