top of page

Аромазон.БГ - Етеричното масло от лютива мента, как и за какво? - част 2

Както ви обещахме в част 1, ето няколко насоки, в които етеричното масло от лютива мента би било полезно:

При проблеми с раздразненото дебело черво: препоръчва се перорален прием на етерично масло от мента пиперита, в гастрорезистентни капсули по 2 пъти на ден за 4 седмици, след консултация с лекар или ароматерапевт.

Изследване на Г.Капело, през 2007 г., доказва, че приемът на 225 мг мента в капсула, по 2 пъти на ден, в продължение на 4 седмици, 1 час преди хранене е повлияло благоприятно и намалило значително болката, подутия корем, диарията или запека, както и останалите симптоми свързани с това състояние.Разбира се, етеричното масло в капсулите не трябва да е чисто, то трябва да се разреди или с базово масло, или с суха субстанция, която да фиксира маслото.


При сенна хрема: етеричното масло от мента, комбинирано с други масла като #евкалипт #радиата, евкалипт #ментол, литцея /вид #върбинка/, е добро решение при симптоми свързани с алергични #ринити и алергии към полени и треви.

През пролетта се обострят респираторните алергии, хората страдащи от тях не могат да си намерят място, заради течащия нос, сърбежите в очите и ноздрите, затруднения с дишането и др.Комбинирано с масло от естрагон и масло от римска лайка, етеричното масло от мента пиперита ще бъде добра комбинация за облекчаване на алергичните симптоми.

SOS аптечка: и в нея етеричното масло от мента е едно от маслата от първа необходимост.

То ще ви помогне при пътуване: ще ви освежи, ако ви се дости докато шофирате, ще намали главоболието, ще обезболи навехнатия глезен, ще ви помогне да се концентрирате...Напомняме, че те трябва да се ползва от деца до 6 години, от бременни и кърмещи жени, от хора с епилепсия. Преди всяка употреба направете тест за поносимост в свивката на лакътя, ако няма реакция тогава продължете да го ползвате.

При ароматен протокол за детоксикация на организма ментата отново е едно от маслата, които ще са ви необходими...

...наред някое или някои от следните етерични масла: #кервиз, #девесил, #розмарин #вербенон, #гренландски #рододендрон, #морков семе, #лимон...Комбинацията от етерични масла забързва метаболитните процеси в организма и помага на елиминаторните органи да изхвърлят токсините и шлаките.Разбира се това не е самоцел и не се прави ей така, когато ни хрумне. За да има ефект е добре за се консултирате със специалист по хранене или с вашия терапевт. За етеричното масло от лютива мента може да пишем много, може да напишем цяла книга, ако трябва да сме изчерпателни и да разкажем в детайли за нейните свойства, състав и благоприятен ефект, както и за нейните противопоказания.

Ползвайте масла с мярка и познание!

Очаквайте новата ни статия съвсем скоро...

А, за да сте първите, които ще прочетат новините от нашия блог се абонирайте за бюлетина ни!

56 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page