top of page

10 етерични масла, с които да преборим стреса

Ежедневието на всеки от нас е изключително напрегнато. Живеем на бързи обороти, докато се усетим...годината е минала, не усещаме как минава и самия живот...почти нямаме време да се замислим за това. Замисляме се за своето #здраве, когато се разболеем...


Успеем ли да овладеем #стресовите ситуации в живота си сме направили крачка напред към подобрение на своето #здраве. Не чакайте да стане прекалено късно, когато усетите първите признаци на напрежение и дискомфорт вземете мерки незабавно !


Как да се справим със стреса ? Може ли ароматерапията да ни помогне за това ?

Да, разбира се, та нали именно чрез ароматите може да въздействаме най-силно на нервната си система и да балансираме своята психика. Ароматите са мощно средство, което може да ни позволи да преборим стреса и да овладеем емоционалния дисбаланс.


Ето едни от най-използваните анти-стрес масла

Стрес, релакс, неспокоен сън, меланхолия, раздразнителност, тъга, тревожност, депресия... за всяко състояние има подходящо етерично масло, или комбинация. Най-добрите методи за въздействие на анти-стрес маслата са чрез дифузия, върху кожата, чрез обонянието (#инхалация, #масаж, #фрикции). Така те достигат до дълбините на душата и ще балансират психо-емоционалното ни състояние.


Маслата от цитруси: лимон, портокал, мандарина, бергамот, грейпфрут, юзу... ще хармонизират емоциите ни, ще ни успокоят, ще ни накарат да се отпуснем.


Лавандулата, позната и използвана от векове, ще ви плени...стига, разбира се, да обичате нейния аромат...тя пречиства ума, премахва черните мисли, успокоява и допринася за един спокоен сън. за разлика от цитрусите, тя може да се използва за масаж и чиста (говорим за истинската лавандула, с доказани качества и произход).


Римската лайка, не случайно наричана още Благородна, тя ще ви успокои, ще ви уравновеси когато сте неспокойни, агресивни, ядосани, когато таите омраза. То ще ви релаксира в дълбочина.


Маслото от петигрен бигарад - балансиращо, уравновесяващо, то ще ви помогне да премахнете "топката" от стомаха...


Маслото от розово дърво - когато сме под постоянен стрес, когато имунната ни система се срива, когато тонусът ни е на "дъното", с това масло ще си върнем положителните мисли. То ще допринесе за уравновесяването на нервната ни система и ще ни възвърне жизнеността.


Ароматерапията предлага хиляди начини да направим живота по-спокоен и красив, не спирайте да опитвате разнообразието от аромати, които ни предлага природата, за да преборим #неспокойството, #зависимостите, #тревогата и #стреса, най-големия бич на нашето съвремие.

AromaZone.BG ви подкрепя в това начинание, а нашите експерти са на ваше разположение за въпроси и съвети.

648 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page