top of page

Да се лекуваш с етерични масла...

Актуализирано: 3.02.2018 г.

Ние не сме измислили нищо ново, #етеричните #масла съществуват от хилядолетия и са били използвани в целия свят продължение на векове. Днес обаче, благодарение на научната #ароматерапия и технологиите те стават достъпни за повече хора.


Развитието на науката ни позволява да разберем и разкрием биохимията на маслата и това как те функционират, какво въздействие оказват върху нашия организъм. За всичко това има научни доказателства и публикации, на които се опират твърденията относно лечебния ефект на ароматните #есенции.

Ароматерапията е наука, не може да кажем, че маслата ще подействат, ако вярваме в тях.


Етеричните масла не са просто молекули. Те носят и силен енергиен заряд. Етеричните масла са есенцията на ароматното растение, най-концентрираното и мощно оръжие на природата. В етеричното масло има толкова мощ и ефективност, каквато няма в никоя друга субстанция от #природата.

На пазара се предлагат всякакви етерични масла: добри, не толкова добри и лоши. Не е трудно за един химик, в своята лаборатория, да "претвори" ароматните молекули на някое от етеричните масла от синтетични субстанции и да направи копие или да разреди дадено масло. Разбира се, обаче, синтетично направеното масло няма да има и част от свойствата на интегралното, натурално и добито по правилен начин такова.


За да се лекуваме успешно с етеричните масла трябва да заложим на изпитани формули и рецепти, а не да четем и вярваме на всичко, което е написано в интернет, защото голяма част от информацията там е подвеждаща и неточна, а това може да доведе до сериозни последици за здравето на този, който употребява етеричните масла като терапия.


Етеричните масла за изключително ефикасно, но също така могат да бъдат и токсични. Това налага, всеки който е решил да ползва етерични масла да има сериозна подготовка, или да следва стриктно съветите на специалист по ароматерапия, който има необходимите знания и умения, за да дава конкретни насоки.

Ароматерапията може да се разглежда като дял от #фитотерапията, и при нея е важен #холистичния подход към човека. Дозировките обаче трябва да бъдат изключително стриктни, защото силата, с която ще ви въздействат маслата е голяма. Тук не може да мерим на око, или да си правим експерименти! Когато дозата е 2 капки, това не означава 3 или 4! За да има ефект трябва да има и дисциплина.

Поради тази причина е важно да се доверявате на специалисти, който имат необходимите познания в областта, които познават добре биохимията на маслата, и тук говорим не само за полезните им свойства, но и за тяхната токсичност.


Опознайте маслата, за да ги обикнете... ние AromaZone.BG ще ви помогнем за това.90 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page