Вълшебният балсам от Амазонка

Етерично масло от копайба, копау, копаху, амазонски или перуански балсам...може да срещнете многобройни имена за това прекрасно етерично масло ( олеорезин - смола ) - Copaifera officinalis .Това етерично масло се получава чрез парната дестилация на кората на дървото Copaifera officinalis, и по-точно на смолата, която се съдържа в него. От там идват и неговите невероятни свойства.

В биохимичния състав на това етерично масло доминират сесквитерпените, и в частност молекулата кариофилен, което го прави изключително подходящо, поради неговото антисептично, спазмолитично и противовъзпалително действие, при навяхвания, тендовагинити, артрити, при белези, при нарушено кръвообръщение и проблеми със сърдечно-съдовата система.


Етеричното масло от Копайба е и общо тонизиращо за организма. Ето малко по-подробна информация за неготово действие на различните нива: върху кожата, върху здравето, върху психиката...


ВАЖНО: маслото от копайба не трябва да се използва за много дълъг период от време! Не се препоръчва за употреба от бременни и кърмещи жени, както и за деца под 6 години.


КРАСОТА:

Маслото от Копайба е подходящо при белези, при кожни възпаления, то е добър общ тоник за кожата. Това етерично масло е подходящо при #акне, #себореен #дерматит, #розацея.


ЗДРАВЕ:

Може да се възползвате от това етерично масло при #артрит, #артроза, #ревматизъм; при #навяхване, при контузии, при мускулни и ставни болки, при растежения, при УНГ проблеми, при #урологични инфекции (в съчетание с масло от #канела кора); бласамът от #копайба ще подобри #кръвообръщението и общия тонус на организма, премахва умората при хора с ниско кръвно налягане.


ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНО НИВО:

Маслото от копаху е подходящо при #депресии, при емоционален шок, при преумора и #изтощение. В този случай се смесва с растително масло и се нанася по протежението на гръбначния стълб.


ПРИМЕРНИ РЕЦЕПТИ:


При микро-кисти и акне /рецепта на А.Майяр/:

ХЕМ Чаено дърво 4 мл

ХЕМ Копайба 2 мл

ХЕМ Вечнозелен кипарис 4 мл

Слагайте по 1 капка от тази смес по 2 пъти на ден върху пъпката или кистата.

За хора, които страдат от епилепсия е добре Кипарисът да се замени с Лаврово масло.

ХЕМ - хемотипирано етерично масло


При цистит / рецепта на д-р Т.Телфон/:

ХЕМ Бреза 2 мл

ХЕМ Канела кора 2 мл

БМ Вечерна иглика 2 мл

БМ Вечерна иглика 20 мл

БМ Макадамия 20 мл


Външна употреба: масажирайте долната част на корема с няколко капки от сместа, до пълно подобрение. Използва се като допълнение на лечението.

Вътрешна употреба: по 1 капка от всяко от трите етерични масла, сутрин и вечер в кафена лъжичка зехтин, в малко мед или върху троха хляб.


При мазоли и втвърдени участъци по кожата:

ХЕМ Лавандула истинска 3 к

ХЕМ Копайба 3 к

ХЕМ Евкалипт лимон 3 к

Нанасят се върху засегнатия участък 2 пъти на ден, до подобрение.


Ако имате въпроси относно правилната употреба на етеричните масла, ние от Аромазон.БГ сме на ваше разположение.

Лозенец, Кричим 80

1164 София, България

 

Тел. : 0888 345635

  • White Facebook Icon

© 2018 Аромазон.БГ