top of page

Вълшебният балсам от Амазонка

Актуализирано: 3.09.2021 г.

Етерично масло от копайба, копау, копаху, амазонски балсам /да не се бърка с перуанския балсам, койно е различен/...може да срещнете многобройни имена за това прекрасно етерично масло (олеорезин - смола ): Copaifera officinalis.



Това етерично масло се получава чрез парната дестилация на кората на дървото Copaifera officinalis, и по-точно на смолата, която се съдържа в него. От там идват и неговите невероятни свойства.

В биохимичния състав на това етерично масло доминират сесквитерпените, и в частност молекулата кариофилен, което го прави изключително подходящо /поради неговото антисептично, спазмолитично и противовъзпалително действие/ при навяхвания, тендовагинити, артрити, при белези, при нарушено кръвообращение и проблеми със сърдечно-съдовата система.


Етеричното масло от Копайба е и общо тонизиращо за организма. Ето малко по-подробна информация за неготово действие на различните нива: върху кожата, върху здравето, върху психиката...


ВАЖНО: маслото от копайба не трябва да се използва за много дълъг период от време! Не се препоръчва за употреба от бременни и кърмещи жени, както и за деца под 6 години.


КРАСОТА:

Маслото от Копайба е подходящо при белези, при кожни възпаления, то е добър общ тоник за кожата. Това етерично масло е подходящо при #акне, #себореен #дерматит, #розацея.


ЗДРАВЕ:

Може да се възползвате от това етерично масло при #артрит, #артроза, #ревматизъм; при #навяхване, при контузии, при мускулни и ставни болки, при растежения, при УНГ проблеми, при #урологични инфекции (в съчетание с масло от #канела кора); бласамът от #копайба ще подобри #кръвообращението и общия тонус на организма, премахва умората при хора с ниско кръвно налягане.


ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНО НИВО:

Маслото от копаху /копайба/ е подходящо при #депресии, при емоционален шок, при преумора и #изтощение. В този случай се смесва с растително масло и се нанася по протежението на гръбначния стълб /от двете страни/.


ПРИМЕРНИ РЕЦЕПТИ:


При микро-кисти и акне /рецепта на д-р А.Майяр/:

Хемотипирано ЕМ Чаено дърво 4 мл

Хемотипирано ЕМ Копайба 2 мл

Хемотипирано ЕМ Вечнозелен кипарис 4 мл

Слагайте по 1 капка от тази смес по 2 пъти на ден върху пъпката или кистата.

За хора, които страдат от епилепсия е добре Кипарисът да се замени с Лаврово масло.

ХЕМ - хемотипирано етерично масло


При цистит / рецепта на д-р Т.Телфон/:

Хемотипирано ЕМ Бреза 2 мл

Хемотипирано ЕМ Канела кора 2 мл

БМ Вечерна иглика 2 мл

БМ Вечерна иглика 20 мл

БМ Макадамия 20 мл


Външна употреба: масажирайте долната част на корема с няколко капки от сместа, до пълно подобрение. Използва се като допълнение на лечението.

Вътрешна употреба: по 1 капка от всяко от трите етерични масла, сутрин и вечер в кафена лъжичка зехтин, в малко мед или върху троха хляб.


При мазоли и втвърдени участъци по кожата:

Хемотипирано ЕМ Лавандула истинска 3 к

Хемотипирано ЕМ Копайба 3 к

Хемотипирано ЕМ Евкалипт лимон 3 к

Нанасят се върху засегнатия участък 2 пъти на ден, до подобрение.


Ароматните молекули могат да бъдат спътник и помощник за вашата красота, емоционално и физическо здраве. Пак напомням, ползвайте етеричните масла отговорно и осъзнато!


Нашите съвети не заменят лекарското мнение!

Ако се интересувате от етеричните масла и искате да се научите да приготвяте смеси за различни ваши нужди и проблеми, заповядайте при нас!

Ние провеждаме редица обучения, семинари, ателиета, на които подробно разглеждаме различните етерични масла.

При нас може да видите всяко едно масло "на живо", може да усетите неговия аромат, може да получите компетентен съвет и мнение за всичко, което ви вълнува.

От 1-ви септември 2020 ви очакваме в новия ни "ЦЕНТЪР ПО АРОМАТЕРАПИЯ" в София, на "Джеймс Баучер" №2.

625 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page