top of page

За ароматните хидролати, моята книга и хидролатотерапията🌸

Скъпи приятели и почитатели,

От доста време имам желание и намерение да напиша нещо по-подробно за природните медицини, както ми харесва да наричам всичко, с което природата ни е дарила, за да се лекуваме. Не става въпрос само за ароматерапия и хидролатотерапия 🌸, но и за гемотерапия и фитотерапия. Не съм си поставяла краен срок, но положих доста усилия първите ми книги да видят бял свят до края на 2023 година.

Тези, които ме познават са наясно с факта, че хидролатотерапията и хидролатите са моя слабост. Препоръчвам ги на всеки, защото са прекрасни, безопасни и ефикасни...

Започвам с хидролатотерапията.

Защо разглеждам хидролатотерапията отделно, защо и посвещавам цяла книга? Защото смятам, че вълшебните ароматни води заемат почетно място в науката, наречена АРОМАТЕРАПИЯ, но често пъти биват засенчвани от етеричните масла. Нека им отдадем заслуженото място на почетната стълбичка, като кажем нещо и за тях...


Високо качество хидролати
Римска лайка, хидролат от Aromazone.bg

„Хидролатотерапия със Здравка Гъркова, малък наръчник за хидролатите и тяхната употреба“ е книга, с която искам да ви разкажа за нежната част на ароматерапията, за тези прекрасни ароматни води, които може да бъдат верен съюзник в ежедневието ни и да ни съпътстват от раждането, през целия ни живот. Сигурна съм, че почти няма човек, на който да не съм предложила да опита тези прекрасни ароматни води за терапия, било то за лице, било за коса или за борба с хрема, настинка, упорити сополи, храносмилателни проблеми…В България познаваме от векове и си служим с флоралната вода от роза и лавандула за красота и здраве.

Има доста хора, които не знаят, че розовата или лавандуловата вода, която вероятно всеки един е ползвал поне веднъж, е именно един от тези ценни хидролати, за които става въпрос. Разбира се, не всяка ароматна вода, която носи етикетът розова или лавандулова вода е хидролат. Има особености при добива, които трябва да са спазени, за да се нарече с това име.


Хидролат от метличина при възпалени оче
Синчец, хидролат от колекцията на aromazone.bg

Книгата „Хидролатотерапия със Здравка Гъркова, малък наръчник за хидролатите и тяхната употреба“ е разделена на няколко части. Постарала съм се да обобщя най-важното за хидролатите и хидролатотерапията, да дам насоки за тяхната употреба и рецепти, които са лесни за изпълнение. Нямам претенции, че това е научен труд, а по-скоро удобен и полезен справочник за всеки един, които иска да усети магията на ХИДРОЛАТОТЕРАПИЯТА 🌸.

Рецептите, които ви предлагам са вдъхновени от моите знания, получени по време на обучението ми във Франция, от моите френски учители по ароматерапия, както и от многобройните ми пътувания в Южна Франция, Испания и Италия, за среща с малки бутикови дестилатори, с които работя и които познавам, и които са ми разкрили своите тайни за дестилация на качествен хидролат и качествено етерично масло.


Хамамелис при уморени крака, хемороиди и разширени вени
Хамамелис, хидролат от aromazone.bg

Искам на свой ред да ви накарам да започнете да обичате тези вълшебни течности, да ги опознаете и да творите своите собствени смеси, така както ги усещате вие, защото хидролатите са живи, носят своята енергия, своето послание, наред с голямата терапевтична мощ на природата.


Надявам се, че моята книга ще бъде вдъхновение за вас, така както хидролатите са вдъхновение за мен вече над 20 години.

Може да поръчате своето копие от книгата още сега, ще ви бъде доставено между 1 и 15 юни 2023 г., тъй като излиза от печат в края на месец май.

ПОРЪЧКА И ПЛАЩАНЕ

Като основание може да посочите "КНИГА ХИДРОЛАТОТЕРАПИЯ"!

При поръчка очаквайте доставка между 1 и 15 юни 2023 г.


Първите 100 човека, направили поръчка през сайта, ще получат и подарък, авторска смес от ароматни хидролати за баланс на емоциите и озаряване на кожата – 50 мл.

59 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page