top of page

Как ни влияят ароматите или емоционална ароматерапия ?

Актуализирано: 2.09.2020 г.


Чували ли сте за емоционална козметика и емоционална ароматерапия?


Има научни доказателства, че дифузията и нанасянето върху кожата на ароматни есенции действа в две посоки: върху физиологията и върху психиката, члез обонянието.



Отдавна знаем, че тялото влияе върху ума, но напоследък все повече обръщаме внимание на това как ума влияе върху тялото чрез нашите емоции...


Ароматите действат и върху #нервната ни система, но и върху емоциите ни, като подобряват нашето #благосъстояние. Съвременната невронаука и невропсихология доказват какво влияние имат емоциите за нашето здраве и красота. Ароматите могат пряко да повлияят нашето благосъстояние и качеството ни на живот. В историята е установено, че етеричните масла предизвикват реакции, които могат да променят настроението, както и поведението ни.


Последните проучвания показват, че мислите и емоциите могат да окажат влияние върху нашето здраве и са тясно свързани с някои сериозни патологии като: сърдечно-съдови инциденти, редица автоимунни заболявания, рак.

Ако това е вярно, важи и обратното: позитивното мислене и положителните емоции също влияят върху здравето ни, като го подобряват. Сама по себе си дифузията на етерични масла не е терапевтична, но може да помага на възстановителния процес като оздравява въздуха, който дишаме и спомага за подобряване на някои жизнени функции на организма. Доказано е, че чрез дифузия, ароматите могат силно да въздействат и на нашия мозък.


Ето защо когато дифузирате определени #етерични #масла е много важно те да ви харесват. Никога не слагайте в #аромадифузора етерични масла, които не може да понасяте, ефектът ще е обратен. Трябва да успеете да направите едно "пътешествие" през ароматите, за да откриете себе си и това, което ви вдъхновява.


Внимавайте когато комбинирате етеричните масла при дифузия, има такива, които не трябва изобщо да се дифузират, други, които са противопоказни за бременни жени, бебета, много възрастни хора, трети, които не са подходящи за астматици или епилептици. Съветваме ви да използвате готови комбинации, създадени от специалисти, или стриктно да спазвате рецептите, които ще намерите в сериозните сайтове за ароматерапия.


Ако искате аромакомпозиция по мярка се обърнете към вашия ароматерапевт за съвет.

74 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page