top of page

Какво знаем за Гемотерапията ? Странен термин, или нещо наистина ефикасно ?

Какво представлява ГЕМОТЕРАПИЯТА?



ГЕМОТЕРАПИЯТА Е ТЕРАПИЯ С ПЪПКИ И МЛАДИ ФИЛИЗИ


Думата #гемотерапия произтича от латинската дума ”гема”, която означава “скъпоценен камък”, но също така и “пъпка”.

Гемотерапията е клон на фитотерапията, който използва пълния потенциал на растенията, тяхното ДНК.


#Пъпката е ембрионална тъкан във фазата на интензивно клетъчно делене, съдържаща целия потенциал на развитие на дадено растение; тя крие в себе си всички генетични информации и генетичния отпечатък на растението.

Пъпката съдържа цялата еволюция на своето разнообразие, цялата сила на бъдещето на растението. Пъпките съдържат повече клетъчна киселина (генетични информации) отколкото всяка друга тъкан, но също така минерали, витамини и различни фактори на растежа като хормони и ензими, и особено сокове, през пролетта.

#Регенериране, #клетъчно #стимулиране и прочистване са някои от главните дейности по време на младия растеж.


Понастоящем много терапевти препоръчват използването на гемотерапията поради нейното меко и без вторични ефекти прилагане.


Гемотерапията се прилага през устата, като се приемат от 2 до 10 капки на ден, разтворени в една чаша вода /в общия случай/.

Практичният капкомер позволява лесно да дозирате #мацерата (настойката), която е изключително концентрирана.


Поради слабото съдържание на алкохол, #настойката може отлично да бъде прилагана на деца или животни, но след консултация със специалист, за да бъде определена адекватната дозировка.


Препоръчва се да се прилага дълготрайно лечение (минимум от 2 месеца) и капките да се приемат около 15 минути преди ядене.

Пъпките, младите филизи и младите биологични листа, които ние използваме, растат в планините и се берат едно по едно най–старателно от местни берачи и с грижа за околната среда.

Бере се малък процент (той се променя в зависимост от вида на растенията) от пъпките и младите филизи на растението или дървото, така че брането да не ги унищожава.

Пъпките и младите клонки след това се занасят в лаборатория, където в продължение на няколко седмици се киснат в специфична смес от вода, алкохол и растителен глицерин преди да бъдат филтрирани и налети във флакони. По този начин се получава крайният резултат: биологична глицеринова настойка (мацерат) от пъпки и млади филизи.



Малко история...


Исторически пъпките и младите филизи започват да се използват за терапевтични цели през Средновековието под влиянието на алхимичната философия.

В средата на 20–ти век д–р Пол Хенри, прозорлив фламандски студент по физика и медицина, формулира хипотезата, че меристемата (група от коренищни клетки) съдържа всичките информации и енергия, необходими за растежа и развитието на дърветата. След накисване (мацерация) на пъпките и младите филизи в три различни, но напълно взаимно допълващи се течности, той откри начин да извлича от тях архетипната природа под формата на концентрирана настойка тинктура–майка.

Фундаменланият труд на д–р Хенри бе публикуван в началото на 70–те години, заедно с резултатите от неговите клинични проучвания.

Едва след неговата смърт през 1988 г. бе създаден терминът гемотерапия, за да се съотнесе към новата област на фитотерапията, чиито пионер беше той.


Aromazone.bg , в поредица от статии, ще ви разкрие тайната на мацератите, техните свойства и приложения.

Очаквайте скоро новата ни статия за влиянието на различните препарати от гемотерапията върху организма, именно БРЕЗАТА /Betula Alba/

138 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page