top of page

Лятна АРОМА-АПТЕЧКА: как малките масла да бъдат наши големи помощници!

Актуализирано: 19.04.2023 г.

Кои етерични масла да вземем за лятната почивка или излет?


Лятото е сезонът на почивките, но и на много типични сезонни #болести и неразположения, както и "изненади", които може да ни сполетят на открито. Лятото е сезонът на #комарите, #кърлежите, #буболечките...Нека не оставяме всички тези опасности да развалят ваканционното ни настроение.


Ще се убедите сами колко ценни може да бъдат малките шишенца, които старателно сте сложили във вашия багаж, наред с най-необходимото за вашето море, почивка на планината или просто отдих сред природата с цялото семейство.


Етерични масла при пътуване
Арома-аптечка за пътуване

Ухапване от комар, ужилване от оса или пчела, допир с медуза, ухапване от скорпион, дори змия, слънчево изгаряне, травма, рана, стомашно неразположение, прилошаване по време на #пътуване...кой не ги е преживял по време на ваканция...

За щастие имаме решение на проблема...и то се крие в малките шишенца с етерични масла и #комбинации, които грижливо сте прибрали в своя багаж.


Ето един премерен списък от едни от най-често употребяваните #етерични #масла, които ще ви бъдат изключително полезни във всякакви ситуации.


Етерично масло от ЛАВАНДУЛА /ангустифолия и спика/ - успокояващо действие при #изгаряния и #ухапвания.

DIY - 30 капки Ем Лавандула Спика в 50 мл маслен извлек от #НЕВЕН - идеален продукт, който може да ползвате при слънчево изгаряне за успокояване на кожата!


антидот при ухапване от змия - лавандула спика
Лавандула спика - широколистна лавандула - естественият антидот

Етерично масло от МЕНТА ЛЮТИВА - ако ви предстои дълго пътуване, ако често имате мигрена и лошо храносмилане, но внимавайте, не е подходящо за деца под 6 години!

Етерично масло от ЧАЕНО ДЪРВО - за дезинфекция на всякакви рани, при акне, гъбички, афти в устата...

Етерично масло от ЕВКАЛИПТ ЛИМОН - освен, че отстранява комарите, то ще ви помогне при болки в гърба и кръста, колената, рамената и всякакви възпаления на ставите.

Етерично масло от ЗДРАВЕЦ ЕГИПЕТСКИ - ще спре кървенето, но и ще държи далеч комарите през нощта.

Етерично масло от ЛИМОН - ще облекчи симптомите на гадене, ще ви освежи, ще ви помогне да се избавите от киселините след преяждане, ще заздрави капилярите. Внимание, това масло е #ФОТОЧУВСТВТЕЛНО, не го използвайте върху кожата, ако ви предстои излагане на слънце!


Не забравяйте и някои базови масла като НЕВЕН, АРНИКА, КОКОС, както и хидролата от безсмъртниче, супер успокояващ за всякакви ситуации - изгаряне, рани, синини, кожни възпаления.

И така, готови ли сте за лятото?

Желаем ви приятна почивка, наситена с многобройни приятни преживявания и красиви мигове!



199 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page