top of page

Как да върнем спокойствието и баланса без лекарства

Когато нервността и тревожността започнат да развалят живота ви, е възможно да се възстанови спокойствието и баланса без лекарства, с помощта на етеричните масла


анти-стрес етерични масла, как да преборим отрицателиня стрес
Отрицателният стрес ни разболява

Нека заедно определим каква е целта, да видим какви са симптомите и да намерим отговора...


Цел: бързо да се подобри състоянието, като се избягва употребата на анксиолитици и други психотропни лекарства.


Симптоми: Нервност, тревожност, безсъние и физически прояви: мускулни крампи, сърцебиене, подуване на стомаха, киселини, главоболие, кашлица или сърбеж на нервна почва ...


Отговорът: един от начините, това са етеричните масла

Някои от тях са много ефективни при облекчаване на тревожността и връщане на баланса при нервни разстройства.

Сред тях са истинската лавандула, петигрен бигарад, сладък портокал и иланг-иланг.

Те действат чрез #вдишване, или чрез специален #дифузор (пуска се за един час на ден), или чрез поставяне на две или три капки върху кърпичка, инхалатор или върху възглавницата. Ароматът отива директно до лимбичната система на нашия мозък, складът на нашите емоции.




В зависимост от ароматните молекули, които се вдишват, мозъкът реагира, „поръчвайки“ да произведе определен невромедиатор.


Друга възможност е ароматните молекули от етеричните масла да проникнат дермално /чрез кожата/, чрез масажиране на 3 или 4 капки върху вътрешната част на китките, по протежение на гръбначния стълб, на слънчевия сплит или на свода на стъпалата.

Етеричните масла могат да бъдат дразнещи, най-добре е да ги смесите преди нанасяне с арганово масло, масло от кайсиеви ядки или сладък бадем (шест капки етерично масло в супена лъжица базово).

Има още доста техники, които могат да се приложат едновременно, за да бъде ефектът наистина интегрален. Повече за тях може да видите ТУК.


Кой може да ползва етеричните масла?

Всеки, който е готов да се отнесе към тях с необходимото уважение и предпазливост; както и да следва всички инструкции за безопасност.

Внимание, етеричните масла са силно концентрирани и трябва да се борави много внимателно с тях.

Не всички етерични масла са подходящи по време на бременност, кърмене, за малки деца, за бебета, за възрастни хора, за хора с епилепсия и астма и други тежни заболявания.


Ако не сте сигурни в употребата на дадено масло и неговите свойства се консултирайте с нас на телефон 0888 345635 !



105 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page